W Zespole Szkól Centrum Kształcenia Rolniczego w Bystrej odbyły się warsztaty pieczenia chleba dla najmłodszych. Uczniowie klasy pierwszej z zaprzyjaźnionej Szkoły Podstawowej wraz z opiekunem panią Dorotą Orzechowską nie tylko przyglądali się jak należy upiec dobry chleb ale własnoręcznie przygotowywali ciasto i formowali bochenki. Instruktorkami były: Aneta Woźniak i Justyna Augustyn, uczennice Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką Anny Jasińskiej, nauczyciela zawodu.
- Takie warsztaty to doskonała okazja do wpajania dobrych zasad żywienia już od najmłodszych lat – zaznacza profesor Jasińska
Dlatego tego typu warsztaty są dobrym zwyczajem w Technikum w Bystrej. Warto przypomnieć choćby o cyklicznej już imprezie pod nazwą „Tydzień chleba na zakwasie” propagujący zdrowy styl życia.

BYSTRA WEATHER

szuckasz szkoły - film RTvG

 


 
 

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz