1 X 2010 jak co roku nasza szkoła wzięła udział w konkursie kulinarnym dla szkół ponadgimnazjalnym zorganizowanym w ramach Święto Rydza 2012. Tematem tegorocznej edycji był „Zbójnicki kociołek”. Młodzież przygotowywała dwie potrawy przystawkę – „Rydzowe co nieco” – ziemniaki faszerowane rydzami oraz danie główne, „Dzik – i rydz”, czyli gulasz z dzika z rydzami”. Jury wysoko oceniło nasza potrawę i w konsekwencji zajęliśmy IV miejsce. I choć dwa lata temu byliśmy na pierwszym miejscu to w tym roku uplasowaliśmy się na miejscu czwartym.
Szkołę reprezentowali uczniowie: Anna Wal, Natalia Szurek i Wojciech Kusiak. Opieka merytoryczna i przygotowanie uczniów: prof. Anna Jasińska. Za udział młodzież otrzymała cenne nagrody – sprzęt AGD.

BYSTRA WEATHER

szuckasz szkoły - film RTvG

 


 
 

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz