W dniach 12-13.06.2014r. uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych ZSCKR w Bystre odbyli wizytę zawodoznawczą  do Zakopanego i miejscowości  Ząb oraz Szczawnicy.  Wyjazd zorganizowano w ramach Programu Operacyjnego „Kapitał Ludzki ‘’ - Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Polsce.

                      

Celem wycieczki było zapoznanie się z funkcjonowaniem różnego typu zakładów gastronomicznych oraz profesjonalną obsługą.

O restauracji „Gazdowa Kuźnia’’ opowiadał szef kuchni p. Jacek Górka.

 

 

Drugim miejscem wizyty uczniów była Resturacja „Redyk’’ w Zębie.

 

Uczniowie mieli tu okazje sprawdzić swoje umiejętności gastronomiczne przygotowując śniadanie  dla siebie i innych gości hotelowych. Od 6 rano gorączkowe przygotowywania naszych uczniów uwiecznił wspaniały stół szwecki.

 

 

Wizyta w Bacówce, oraz inne liczne wycieczkowe atrakcje dopełniły całości. Dwudniowy, zupełnie bezpłatny wyjazd zakończył się wspólnym ogniskiem z niezapomnianymi widokami na Tatry.

 

BYSTRA WEATHER

 
 
 
 

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz