Artykuły 2014/2015

Mateusz Wójcik, uczeń kl. III Technikum  Architektury Krajobrazu wzbogacił swoją więdzę na temat spółdzielczości przygotowując się do konkursu "Wiedzy o spółdzielczości i grupach producenckich".
Mateusz w konkursie znalazł się w czołówce finalistów. Oprócz wyróżnienia i dyplomu, otrzymał także cenne nagrody rzeczowe.

 

 

 

 

24 października tego roku, uczniowie naszej szkoły przygotowali warsztaty kulinarne dla uczniów sąsiedniej szkoły podstawowej w Bystrej.

Warsztaty prowadzone pod merytoryczną opieką nauczycielek zawodu, Magdaleny Tumidajewicz i Katarzyny Graseli  przeprowadziły uczennice klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Martyna Zwierzyńska, Weronika Skraba, Anna Leśniak, Natalia Wrona i Weronika Rówińska.


Uczniowie klasy 6 z Zespołu Szkół w Bystrej obejrzały prezentację na temat wartości odżywczej dyni  i marchwi oraz sposobów ich wykorzystania do przyrządzania smacznych potraw. Dzieci samodzielnie  wykonały placki dyniowe na słodko i dla odmiany, na słono, a także zrobiły przepyszny sok marchwiowy.  Na zakończenie, przy degustacji , dzieci bez problemu rozwiązały zabawny quiz na temat wartości odżywczych jesiennych warzyw – dyni i marchwi. Warsztaty zorganizowano w ramach programy „Owoce i warzywa w szkole”

 

 

Jak co roku nasza młodzież porządkuje i dekoruje grób rodziny Groblewskich, patronki dawnego Technikum Rolniczego w Bystrej.

Oprócz tego fotograficzne impresje jesienne naszej szkoły.

 

 

Z okazji święta wszystkich nauczycieli i pracowników szkoły, młodzież z kl. I i II przygotowała stosowny montaż słowno - muzyczny.

Przedstawiciele społeczności uczniowskiej  złożyli najlepsze życzenia wszystkim nauczycielom i pracownikom - wytrwałości, cierpliowści i satysfakcji  w trudnej ale i wspaniałej

pracy z młodzieżą.

Strona 12 z 15

BYSTRA WEATHER

 
 
 
 

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz