Danie w stylu wyjątkowo na co dzień, które sprawdzi się również na bardziej uroczyste okazje, spotkanie ze znajomymi czy świąteczny obiad.
Indyka można zastąpić piersią z kurczaka.

KOTLET Z INDYKA POD PIERZYNKĄ Z MOZZARELLI

Składniki :

  • Kotlety z indyka
  • 20 dkg suszonych pomidorów
  • 20 dkg sera mozzarella
  • 3 łyżki oleju
  • zioła prowansalskie, sól ,pieprz



Sposób wykonania:

Kotlety umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem.
W misce wymieszać olej z ziołami a następnie natrzeć nim kotlety i pozostawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z każdej strony po 5 min.
 Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami. Mieszankę nałożyć
na podsmażone kotlety i dusić pod przykryciem 5 min. Podawać udekorowane świeżą bazylią . Jako dodatek proponujemy makaron szpinakowy, który smakiem świetnie komponuje się z mozzarellą i suszonymi pomidorami.


SMACZNEGO!

 

 

Alternative flash content

Requirements

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz