WCAG

 

kierunek kucharzkucharz 1

 

 

To zawód dla osób kreatywnych, które chcą pracę zawodową połączyć z pasją gotowania. Kształcenie w tym zawodzie ma na celu przygotowanie absolwentów do pracy w zakładach gastronomicznych, stołówkach, zakładach przemysłowej produkcji potraw, placówkach świadczących usługi żywienia.

 

 

 

W trakcie trzyletniej nauki uczniowie zdobywają jedną kwalifikację zawodową:

 HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

 

Absolwent tego kierunku może podejmować pracę:
we wszelkiego rodzaju podmiotach gospodarczych zajmujących się prowadzeniem działalności gastronomicznej (hotele, restauracje, kawiarnie, bary, pensjonaty),
obiektach zbiorowego żywienia,

 

kucharka

 

DO ZAGADNIEN ZAWODOWYCH NAUCZANYCH W SZKOLE NALEŻĄ:

  • Wyposażenie zakładów gastronomicznych
  • Technologia gastronomiczna
  • Język obcy w gastronomii
  • Zajęcia praktyczne

 

kucharz 1920x895

Back to top