Na przełomie września i października do Wysowej Zdroju tradycyjnie zjeżdżają liczni miłośnicy grzybobrania. Atrakcją imprezy jest oczywiście rydz, którego najpierw trzeba odnaleźć, a potem przygotować z niego najlepsze dania. W tym roku w konkursie pod nazwą „ Kuchnia odnaleziona” na najlepsze rydzowe potrawy wystartowali uczniowie szkół gastronomicznych z Krakowa, Rzeszowa, Bystrej, Hańczowej, Gorlic i Biecza. Tegorocznym hasłem przewodnim konkursu była
Nasza drużyna w składzie Aneta Woźniak, Justyna Augustyn, Patrycja Plata z kl. III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowały „Kotlet rydzowy na mchu z fasolą piękny Jaś” jako danie główne, a na przystawkę „Niespodziankę rydzową”. Tymi rarytasami podbiły żołądki jurorów zajmując III miejsce.
Opiekę merytoryczną w konkursie sprawowały nauczycielki zawodu: Anna Jasińska i Magdalena Tumidajewicz,
Zobacz krótką fotorelację z konkursu.