W dniu 23 października uczniowie klasy III gimnazjum z sąsiedniej szkoły – Szkoły Podstawowej im Juliusz Słowackiego w Bystrej, już po raz drugi gościli w naszej pracowni gastronomicznej, bowiem uczestniczyli w kolejnych warsztatach gastronomicznych o tytule „Smaki jesieni”. Młodzież gimnazjalna mogła ponownie wykazać się swoimi predyspozycjami z zakresu gastronomii, pod nieocenioną opieką pani Agnieszki Gryboś – nauczyciela praktycznej nauki zawodu oraz uczniów kl. II Technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zajęcia te, odbyły się z inicjatywy pani Marty Stachury, która wraz z uczniami klasy III gimnazjum, realizuje zadania wynikające z Projektu SPInKa. Uczniowie z wielkim zapałem i wytrwałością działali w pracowni żywieniowej, sporządzając krem borowikowy, ciasteczka z ziarnami oraz hamburgery warzywne. Wykazali się przy tym umiejętnością pracy w grupie, pomysłowością i dyscypliną. Współpraca w zespole przyniosła zamierzone efekty, gdyż po dwugodzinnym wzmaganiu się z potrawami, na talerzach pojawiły się kolorowe i zdrowe przysmaki, gotowe do spożycia.