WCAG

cukiernik img 1

 

Cukiernik zawodowo zajmuje się wytwarzaniem szerokiego asortymentu ciast, a także tworzeniem wyrobów cukierniczych takich jak: karmelki, lizaki, praliny, trufle, marcepan. kierunki 2W trakcie nauki w naszej szkole zdobędziesz umiejętność dekorowania tortów, deserów, ciasteczek i innych wyrobów. Nauczysz się oceniać jakość i przydatność surowców oraz prowadzić dokumentację związaną z rozliczeniem produkcji. W trakcie nauki będziesz odbywać zajęcia praktyczne w doskonale wyposażonej w najnowocześniejsze urządzenia szkolnej pracowni a także renomowanych zakładach cukierniczych.

 

W trakcie 3-letniej nauki na kierunku cukiernik będziesz mieć następujące przedmioty zawodowe:

PRZEDMIOTY PRAKTYCZNE:
– zajęcia praktyczne z produkcji wyrobów cukierniczych

PRZEDMIOTY TEORETYCZNE:
– technologia cukiernicza z towaroznawstwem
– technika i zasady bezpieczeństwa w zakładach cukierniczych

Kwalifikacja zawodowa, którą uzyskasz to:
SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych


Perspektywy zatrudnienia dla absolwentów branżowej szkoły I stopnia:

  • praca w cukierni, piekarni, punktach cukierniczych, hotelach, marketach
  • prowadzenie własnej działalności gospodarczej np. kawiarnio-cukierni
  • wytwarzaniem dekoracji cukierniczych
  • praca w manufakturach słodyczy

cukiernik

plakat

N A S Z E  A T U T Y :

Innowacje pedagogiczne :

kierunki

Nauka w systemie jednozmianowym.

Podręczniki dla każdego ucznia - do wypożyczenia w bibliotece

Bogata baza dydaktyczna.

Bezpłatne staże i wizyty zawodoznawcze.

Zagraniczne praktyki zawodowe.

Szeroka oferta zajęć pozalekcyjnych.

Darmowe wycieczki i wyjazdy edukacyjne.

Dodatkowe kwalifikacje zdobywane na bezpłatnych kursach

  • Kurs prawa jazdy kat. B
  • Kurs barmański
  • Kurs florystyczny

Profesjonalna i przyjazna kadra pedagogiczna.

Pełne bezpieczeństwo i przyjazna atmosfera.

milion

plakat

 

 

  weterynarii.png
   

Technikum pięcioletnie 

Technik weterynarii <<< kliknij po więcej informacji  

 zdobędziesz niezbędną wiedzę z zakresu opieki nad zwierzętami w warunkach ambulatoryjnych i stacjonarnych, dowiesz się jak pomagać lekarzowi weterynarii w codziennej praktyce zawodowej, wykonywać badania kliniczne...

 

  architektura
  

Technikum pięcioletnie 

Architektura krajobrazu <<< kliknij po więcej informacji

+ innowacja pedagogiczna:
UPRAWA  I WYKORZYSTANIE ROŚLIN ZIELARSKICH - dodatkowa umiejętność dla technika architektury krajobrazu
technologia uprawy ziół, projektowanie ogrodów ziołowych, zioła w kuchni, kosmetyce  i medycynie, wizyty zawodoznawcze w ogrodach ziołowych i zakładach przetwórstwa ziół

 
  zywienie
   

Technikum pięcioletnie 

Żywienie i usługi gastronomiczne  <<< kliknij po więcej informacji

+ innowacja pedagogiczna:
ENOTURYSTYKA (turystyka winiarska)
prowadzenie winnicy, produkcja win, zdobycie wiedzy teoretycznej i praktycznej z zakresu enoturystyki, zasady podawania i doboru win, wyjazdy do winnic na terenie Podkarpacia i Małopolski

  cukiernik
   

Szkoła Branżowa I Stopnia (3 lata)

Cukiernik

To zawód dla Ciebie!
Doskonałe i nowocześnie wyposażone pracownie umożliwią Ci praktyczną naukę zawodu w rzeczywistych warunkach pracy.

 

  

 milion

 

 

Back to top