25 maja 2018 r. grupa uczniów z klasy I i II wraz z wychowawcami brali udział w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych – Warsaw Gastro Show oraz Międzynarodowych Targach  Żywności  - Warsaw Food Expo. Brali udział m. in. w warsztatach gastronomicznych i  Mistrzostwach Polski w Grillowaniu.  Młodzież  zapoznała się z najnowszymi trendami w gastronomii, skosztowali kuchni Roberta Sowy  i innych telewizyjnych gwiazd kuchni.

 

 

 

 
Zapraszamy na dni otwarte w Bystrej - motywem przewodnim jest kuchnia i kultura włoska

 

 

 

W czwartek, 17 maja 2018 r. klasa III technikum architektury krajobrazu i technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła  wraz z wychowawcą
 i nauczycielami praktycznej nauki zawodu w wycieczce  zawodoznawczej do Krakowa. Uczestniczyliśmy w warsztatach pieczenia  obwarzanka krakowskiego  w Żywym Muzeum Obwarzanka. Poznaliśmy ponad 600- letnią  historię produktu regionalnego pamiętającego panowanie Jagiellonów.  
 
 Zwiedzaliśmy  również  Ogród Botaniczny Uniwersytetu Jagiellońskiego, który o tej porze roku fascynuje różnorodnością gatunków roślin, drzew, krzewów, ziół   oraz przepięknymi kolorami.

 

 

Strona 6 z 120

BYSTRA WEATHER

 
 
 
 

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz