WCAG

13, w piątek wbrew powszechnym zabobonom odbyły się udane warsztaty florystyczne. Pod kierunkiem p. Edyty Podstołowicz przeprowadzono warsztaty florystyczne – walentynkowe z  udziałem młodzieży gimnazjalnej z Zespołu Szkół w Bystrej.

warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
warsztaty florystyczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne
2014-12-04-wypieki-świąteczne

24 października tego roku, uczniowie naszej szkoły przygotowali warsztaty kulinarne dla uczniów sąsiedniej szkoły podstawowej w Bystrej.

Warsztaty prowadzone pod merytoryczną opieką nauczycielek zawodu, Magdaleny Tumidajewicz i Katarzyny Graseli  przeprowadziły uczennice klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Martyna Zwierzyńska, Weronika Skraba, Anna Leśniak, Natalia Wrona i Weronika Rówińska.


Uczniowie klasy 6 z Zespołu Szkół w Bystrej obejrzały prezentację na temat wartości odżywczej dyni  i marchwi oraz sposobów ich wykorzystania do przyrządzania smacznych potraw. Dzieci samodzielnie  wykonały placki dyniowe na słodko i dla odmiany, na słono, a także zrobiły przepyszny sok marchwiowy.  Na zakończenie, przy degustacji , dzieci bez problemu rozwiązały zabawny quiz na temat wartości odżywczych jesiennych warzyw – dyni i marchwi. Warsztaty zorganizowano w ramach programy „Owoce i warzywa w szkole”

2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01
2014.10.24 koło gastronomiczne - dynia  01

Uczniowe uczestniczący w zajęcia koła gastronomicznego przygotowywali wariacje jesiennych dań. Tym razem były to potrawy z dyni i marchewki. Uczniowie przygotowali zupę dyniową, piernik marchewkowy oraz placuszki dyniowo - marchewkowe na słodko i dla odmiany na słono. Efekty niesamowicie smaczne.

2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne
2014.10.24 koło gastronomiczne

Czerwcowe zajęcia koła florystycznego minęły pod hasłem Letnie Bukiety. Uczniowie klasy III Architektury Krajobrazu tworzyli kompozycje z kwiatów ogrodowych, wykorzystując tu między innymi róże, piwonie, irysy i wiele, wiele innych wspaniałych gatunków. Efekty i przebieg prac do obejrzenia w galerii fotografii.

florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej
florystyka w Bystrej

Back to top