Wiosenne inspiracje

 

 
Roladki schabowe z fasolką szparagową

 

 

 

  • 8 kotletów schabowych bez kości
  • 8 plastrów szynki długodojrzewającej     
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 100 ml oleju do smażenia
  • 2 łyżki masła
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sól 
 
 
Przygotowanie:
 
Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie.
Kotleciki ze schabu (można z indyka )połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasolki. Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC na 40 minut Na15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alternative flash content

Requirements

BYSTRA WEATHER

 
 
 
 

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz