W czwartek, 17 maja 2018 r. klasa III technikum architektury krajobrazu i technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła  wraz z wychowawcą
 i nauczycielami praktycznej nauki zawodu w wycieczce  zawodoznawczej do Krakowa. Uczestniczyliśmy w warsztatach pieczenia  obwarzanka krakowskiego  w Żywym Muzeum Obwarzanka. Poznaliśmy ponad 600- letnią  historię produktu regionalnego pamiętającego panowanie Jagiellonów.  
 
 Zwiedzaliśmy  również  Ogród Botaniczny Uniwersytetu Jagiellońskiego, który o tej porze roku fascynuje różnorodnością gatunków roślin, drzew, krzewów, ziół   oraz przepięknymi kolorami.

 

 

Uczniowie I klasy technikum Żywienia i Usług  Gastronomicznych odwiedzili  winnicę Państwa Rogulskich w Gorlicach. Pani Teresa i Janusz cierpliwie przekazywali wiedzę o wiosennych zabiegach pielęgnacyjnych winorośli. Przyszli adepci enoturystyki   oceniali stopień przezimowania różnych odmian. Po ocenie zdrowotności ,najlepiej wypadła  odmiana  Alden .
 
 Dziękujemy za cenną lekcję.

 

 

 
 
 
Zebranie z rodzicami
 
odbędzie się
22.05. 2017r. o godz. 1500
 
 
 
 
27 kwietnia  2018r. nadszedł tak bardzo oczekiwany moment dla naszych abiturientów z klasy maturalnej.   Pan Dyrektor wręczył wszystkim  świadectwa potwierdzające ukończenie Technikum i tym samym zdobycie średniego wykształcenia. Okolicznościowe przemówienie wygłosił Dyrektor Zespołu Szkół Józef Warchoł, a p. Małgorzata Cygnar, wychowawca klasy,  podziękowała swoim wychowankom za wspólne chwile.  Klasa III przygotowała dla swoich starszych kolegów niespodziankę- prawdziwą Galę Oskarową w wielorakich kategoriach.  Jeden etap już za Wami, teraz czas na prawdziwy egzamin dojrzałości. Trzymamy kciuki
 

 

 

Strona 4 z 118

BYSTRA WEATHER

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.

Adam Mickiewicz